matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Teoria błędów
Marta:
Podaj liczbę poprawnych (dokładnych) cyfr znaczących dla określonych liczb i ich błędów bezwzględnych a. x = 0.3941, ∆x = 0.0025; b. x = 0.1132, ∆x = 0.0001; c. x = 293.481, ∆x = 0.1.
30 mar 16:32