matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
prostokąt:
Kąt α jest kątem ostrym,a wyrażenie sinα+cosα=
4
3
oblicz wartość wyrażenia: |sinα−cosα|
29 mar 23:41
wmboczek:
(sin+cos)
2
=1+2sincos (sin−cos)
2
=1−2sincos x=
√
1−7/9
=
√
2
/3
30 mar 08:19