trygonometria
concorde: Dane jest równanie sinx(sin2x − p) = 0 z parametrem p.
a) Rozwiąż to równanie w przedziale <−π,π>, gdy p=0,5.
b) Dla jakich wartości parametru p to równanie w przedziale <−π,π> ma trzy różne rozwiązania?
29 mar 23:23
ZKS:
Próbowałeś chociaż sam zrobić jakieś zadanie czy wrzucasz wszystkie po kolei jakie masz bez
zastanowienia nad rozwiązaniami?
29 mar 23:27
krystek: sinx=0 lub sinx=√p lub sinx=−√p
29 mar 23:27
concorde: mam 20 zadań, nie martw się, wrzucam tylko te, na które nie mam pomysłu
wiem, że to głupio wygląda, no ale co poradzić? wolę dojść do tego z czyjąś pomocą niż siedzieć
i gapić się w ścianę
29 mar 23:34
ZKS:
Według mnie samemu spróbowanie rozwiązanie zadania daje bardziej efektywniejszy wynik niż
przepisanie prosto do zeszytu gotowca. Wiadomo nie zawsze wszystko się potrafi zrobić ale
chociaż wykazać jakieś chęci do zrobienia zadania i samemu spróbować.
29 mar 23:40