matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
jolka:
3
1
A)
=
2x+1
2
X−2
B)
=0
X+3
29 mar 22:31
proxx:
mnożysz w A na krzyż, w drugim obustronnie przez x + 3 W pierwszym masz 6 = 2x + 1 ⇒ 2x = 5 ⇒ x = 2,5 w drugim x = 2
29 mar 22:39