matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hejka
olo:
pomocy!
rozwiaz rownanie 5x
2
+2x
4
+x
3
=0
29 mar 22:08
Eta:
2x
4
+x
3
+5x
2
=0 x
2
( 2x
2
+x+5)=0 x=0 −−− pierwiastek dwukrotny v 2x
2
+x+5=0 −−− dokończ
29 mar 22:10
proxx:
x
2
(2x
2
+ x + 5) = 0 x
1
= 0 Δ = 1 − 40 = −39
29 mar 22:11