logarytmy
qwerty: 3+log32
Czy ktoś mi może pomóc?
29 mar 21:28
qwerty: wiem, że 1 => log1010
a 3 ?
29 mar 21:30
Eta:
Napisz pytanie do tego zadania
29 mar 21:30
Eta:
3=log327
29 mar 21:31
qwerty: liczba (3+logarytm powyżej) jest równa: ...
29 mar 21:31
qwerty: aha to już wiem

dziękuję
29 mar 21:31
Eta:
29 mar 21:32
mrk: log(3)27=3 log(3)27 +log (3)2= log(3)54 tak to chyba zostaje
29 mar 21:32
Eta:
tak
29 mar 21:33
qwerty: a 2 to jest log
24 dobrze zrozumiałam
29 mar 21:35
mrk: tak
29 mar 21:41
qwerty: chyba źle bo mi jakoś zadanie nie wychodzi.:(
Zad. : Liczba log336−2 jest równa...
29 mar 21:41
Eta:
| | 36 | |
log336−log39= log3 |
| = log34= 2 log32 |
| | 9 | |
29 mar 21:55