matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Martusia:
Która z podanych funkcji jest malejaca w przedziale (−
∞
;1>? A. y=0,1(x−1)
2
−1 B. y=−3(x−1)
+5 C. y=
1
4
(x+1)
2
−2 D. y=7(x+1)
2
+1
29 mar 21:15
wmboczek:
A (ramię paraboli) i B (liniowa)
29 mar 22:10