matematykaszkolna.pl
Rachunek maja: Może mi ktoś wytłumaczyć skąd się to bierze.Mam takie zadanie Rzucamy trzy razy monetą .Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń: a)A−na pierwszej monecie wypadła reszka b)B−wypadły co najmniej dwie reszki c)C−wypadły co najwyżej dwie reszki d)D−na drugiej monecie wypadła ósemka np.przykład A ja rozumiem go tak: A=(o,o,r),(o,r,o),(r,o,o) a jest to błędna odpowiedź
29 mar 21:03
Aga1: Pierwsze ma być r, a reszta dowolna A={(r, r,r), (r, o,o), (r,o,r), (r, r, o)}
29 mar 21:06
picia: gdy rzycasz moneta to masz tylko dwie mozliwosci.albo orzel aolbo reszka a tego co napislas wynika ze masz 3 mozliwosci to nie jest oczywiscie prawda.
29 mar 21:06
picia: gdy rzycasz moneta to masz tylko dwie mozliwosci.albo orzel aolbo reszka a tego co napislas wynika ze masz 3 mozliwosci to nie jest oczywiscie prawda.
29 mar 21:07
MQ: Po co tak kombinować? W a) interesuje cię tylko 1. rzut: P(A)=12 O co chodzi w d) emotka
29 mar 21:08
Mateusz: Są dwie mozliwosci a nie trzy np {OOO,RRR,ROO,ORR} O−orzeł R−reszka
Aga1: Ale rzuca trzy razy i za każdym razem trzeba zapisać wynik
maja: Czyli przykład B ma wyglądać tak B=(o,r,r),(r,o,r),(r,r,o),(r,r,r) ?
29 mar 21:09
Qawsed: To co Ty masz to jest zbiór zdarzeń elementarnych (w dodatku źle zapisany i niepełny) oznaczany symbolem Ω. Należy podać dokładne wartości. W tym wypadku Ω={OOO, RRR, ORR, ROO, ROR, OOR, ORO, RRO} o ile niczego nie pominąłem a) 1/2 bo jest 50% szans na to, że wypadnie reszka. b)4/8 = 1/2 c)3/8 d) 0, jest to zdarzenie niemożliwe.
29 mar 21:17
Qawsed: To co Ty masz to jest zbiór zdarzeń elementarnych (w dodatku źle zapisany i niepełny) oznaczany symbolem Ω. Należy podać dokładne wartości. W tym wypadku Ω={OOO, RRR, ORR, ROO, ROR, OOR, ORO, RRO} o ile niczego nie pominąłem a) 1/2 bo jest 50% szans na to, że wypadnie reszka. b)4/8 = 1/2 c)3/8 d) 0, jest to zdarzenie niemożliwe.
29 mar 21:17
picia: dokladnie jak pisze qawsed
29 mar 21:19