Oblicz ( tg 30 stopni − sin 30 stopni) ( cos 60 stopni− ctg 60 stopni)
Maja: Oblicz ( tg 30 stopni − sin 30 stopni) ( cos 60 stopni− ctg 60 stopni)
29 mar 20:15
Eta:
tg30
o= ctg60
o i sin30
o= cos60
o
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(√3 − |
| )( |
| −√3) = |
| √3− 3− |
| + |
| √3= √3−3 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | | 2 | | 4 | |
29 mar 20:27
Maja: dziekuje
29 mar 20:29
Eta:
29 mar 20:44
Jolanta: | | √3 | |
Eto zgubiłaś 3 tg 300= |
| |
| | 3 | |
29 mar 20:54
Maja: Jolanta moglabys mi poprawic to zadanie jesli jest zle napisane przez Ete ?

prosze
29 mar 20:56
Jolanta: | | √3 | | 1 | | 1 | | √3 | |
( |
| − |
| )( |
| − |
| )=trzeba po kolei wymnożyc nie dasz rady ? paskudnie sie |
| | 3 | | 2 | | 2 | | 3 | |
pisze ułamki z pierwiastkami
29 mar 21:02
Maja: no wlasnie ja doszlam sama do tego momentu i dalej nie wiem jak

ale jeśli juz nie dasz rady
to trudno

. dziekuje przynajmniej za tyle
29 mar 21:04
Eta:
No faktycznie
29 mar 21:05
Jolanta: | √3 | | 3 | | 1 | | √3 | | 2√3 | | 1 | | 1 | | √3 | | 7 | |
| − |
| − |
| + |
| = |
| − |
| − |
| = |
| − |
| |
| 6 | | 9 | | 4 | | 6 | | 6 | | 3 | | 4 | | 3 | | 12 | |
29 mar 21:08
Jolanta:
29 mar 21:12
Maja: dziękuje wybawczyni

***
29 mar 21:14
Maja: jesteście cudowni

*
29 mar 21:27
Łukasz: 10√6 − 10√3
28 lis 09:21