f. kwadratowa
Dominika: wyznacz największa i najmniejszą wartość funkcji f(x) = − 0.5 x2 +2x+6 w przedziale <−2,4>
29 mar 19:47
Dominika: czy wynik to min = 0 a max = 8
29 mar 19:48
Dominika: tak
29 mar 19:52
Eta:
parabola ramionami do dołu
to największą wartość jest y
w= q= f(1)=....
najmniejsza jest: f(−2)=0
29 mar 19:57
picia: wyznacz wierchołek i sprawdz czy w podanym przedziale on jest.jesli tak to bedzie to najmniesza
wartosc.jesli nie to i najmniejsza i najwieksza wartosc obliczysz podstawiajac −2 a potem 4 do
wzoru funkcji.
29 mar 19:58
29 mar 19:58
picia: sorry bedzi to najwieksza wartosc
29 mar 19:59