Kwadrat - help:)
SsSsS: O ile % musii sie zwiekszyć bok, żeby Pole wynosiło 144%. Proszę o szybką odpowiedź.
29 mar 19:31
Ted:
o 20%
29 mar 19:34
SsSsS: jak to obliczyłeś?
29 mar 19:35
SsSsS: hm?
29 mar 19:41
Ted: a to już jest drugie pytanie −
29 mar 19:46
SsSsS: No było zapisz obliczenia
29 mar 19:47
SsSsS: pomożesz?
29 mar 19:48
SsSsS: 144%P= a2 no i wychodzi a=1.2. Więc co wynika z tego?
29 mar 19:49
Eta:
1,2a= a+20% a
czyli należy zwiększyć bok a o 20%
29 mar 19:52
picia: wynika, ze jesli na poczatku bylo a (czyli 1) a teraz masz 1.2 a to znaczy ze zwiekszylo sie o
20 procent.
29 mar 19:54