Asymptoty
Michał: Witam prosze o pomoc Wyznaczyć równania asymptot danych krzywych f(x)= ln(3−x) chciałbym
zobaczyć jak sie to rozwiązuje
29 mar 18:55
Michał: help
29 mar 19:32
x: Zaraz Ci zrobie zadanie
29 mar 19:32
x: Żartowałem... szukasz głupka?
29 mar 19:33
Michał: nie nie szukam głupka z głupków ja jestem i to wystarczy

mam koło w sobote a śmieszne to nie
jest potrzebuje pomocy
29 mar 23:07
Mila: log(3−x)
3−x>0
3>x
x<3
x=3 asymptota pionowa,
y=0 asymptota pozioma ( granica w +
∞ i −
∞)
x=4 asymptota pionowa ( tam, gdzie nie ma wartości?)
Zobacz w Krysickim, tam jest dokladnie opisane. Nie wiem jaki poziom edukacji. Inaczej LO,
inaczej studia.
29 mar 23:49