SPRAWDŹ CZY PUNKTY SĄ TRÓJKĄTEM
magdaaaa: POMÓŻCIE



! sprawdź czy punkty a, b i c są wierzchołkami trójkąta. a) |AB|=3,5 |BC|= 4
|AC|=1,5 b) |AB|=3 |BC|=3 |AC|=1 c) |AB|=1+3√2 |BC|=√2+2 |AC|=2√2 i proszę powiedzcie jak to
obliczyć
29 mar 18:29
xxx: a)AC + AB=BC^
(1,5)+(3,5)=4^
2,25+12,25=16
14,5≠16
ODP: wierzcholki abc nie sa wierzcholkami trojkata
b)AC+AB=BC^
3+1=3^
9+1=9
10≠9
ODP: wierzcholki abc nie sa wierzcholkami trojkata
c)AC + AB=BC^
tak samo jak pozostale
2{2})+(1+3{2})=({2}+2)^
(4*2)+(1+9*2)=2+4
27≠6
29 mar 19:36