f.liniowe
Martusia: Wzór funkcji kwadratowej f(x) =0,2x2−x−1,2 można zapisać w postaci iloczynowej
f(X)=15(x+1)(x−6). Znajdż współrzędne punktów, w których wykres tej funkcji przecina osie
układu współrzędnych
A. A=(−1,2, 0) B=(1,0) C=(6,0)
B. A=(0, −1,2) B=(−1,0) C=(6,0)
C, A=(0, 1,2) B=(−1,0) C=(6,0)
D. A=(o, 0,2) B=(1,0) C=(−6,0)
29 mar 18:15
kuba: Z postaci iloczynowej masz miejsca zerowe x= −1 i x= 6 więc już masz 2 punkty A=(−1,0) B=(6,0)
czyli to będzie odpowiedź B lub C. Z postaci ogólnej masz miejsce przecięcia funkcji z osią
OY: −1,2 czyli trzeci punkt to C=(0, −1,2). Odpowiedź B
29 mar 18:21