apisz równanie symetralnej odcinka KL gdy K=(17,2) L=(5,−6)
paweł: dobrze to zrobiłam
napisz równanie symetralnej odcinka KL gdy K=(17,2) L=(5,−6)
s=(17+52),(2−62) s=(11,−2) a=−6−25−17=−23
29 mar 18:11
Basia:
S jest dobrze (ale jak tak napiszesz na maturze masz 0 punktów)
ale co dalej niestety nie rozumiem
| | −6−2 | | −8 | | 2 | |
pr. KL ma wsp. kier. a1 = |
| = |
| = |
| |
| | 5−17 | | −12 | | 3 | |
| | 3 | |
sym.KL ma wsp.kier a2 = − |
| i przechodzi przez S |
| | 2 | |
dokończ sobie
29 mar 18:17
paweł: dzieki
29 mar 18:25
paweł: −2=32x+k
−2=32*11+k
29 mar 18:30
Basia:
| | 33 | | 4 | | 33 | | 29 | |
k = −2+ |
| = − |
| + |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
29 mar 18:34