???
marcin: Funkcja określona jest wzorem f(x)=2x
2−7x+m
Dla jakiej wartości m funkcja przyjmuje tylko wartości dodatnie
29 mar 17:30
Basia:
⇔ Δ<0
29 mar 17:31
marcin: dla jakiej wartości m funkcja ma 2 miejsca zerowe
29 mar 17:36
Ewelina: Które z punktów P, Q, R należą do wykresu wielomianu w?
a) w(x) = 2x3 − 3x2 − 5x + 1, P(−2,7), Q(0,1), R(2,−5)
b) w(x) = 4x3 − 2x2 + 3x + 12, P(−1, 812, Q(12, 2), R(−12, −1)
6 wrz 16:57
Piotr:
tak trudno zalozyc nowy temat ?
6 wrz 17:00
Ewelina: Wyznacz wspólczynnik a wielomianu w, jeśli :
a) w(x) = ax2 + x + 1, w(1) = 3,
b) w(x) = 3x3 − x2 + a, w(3) = 0
c) w(x) = x3 + ax2 + 3, w(−4) = 3,
d) w(x) = ax4 + 4x + 2, w(2) = −6
6 wrz 17:01