1
qwerty: Zadanie z Fizyki natężenie dźwięku
Proszę o pomoc ze zrobieniem takiego zadania:
Poziom natężenia pewnego dzwięku wynosi 60 dB. Jaki będzie poziom natężenia tego dźwięku jeśli
jego natężenia wzroście 1000 razy?
29 mar 17:23
qwerty: proszę o pomoc
29 mar 17:32
MQ: P1dB=10log(P/P0)=60dB
P2dB=10log(1000*P/P0)=...
29 mar 17:51
qwerty: MQ ile wynosi P i P0?
29 mar 18:00
qwerty: MQ jesteś?
29 mar 18:09
qwerty: ?
29 mar 18:25
MQ: P/P0 cię nie interesuje
P2dB=10log(1000*P/P0)=10log(1000)+10log(P/P0)
a ponieważ 10log(P/P0) znasz, bo to masz dane =60dB, więc
P2dB=10log(1000*P/P0)=10log(1000)+60dB=10*3dB+60dB=90dB
No i masz odpowiedź
29 mar 20:32
qwerty: MQ nauczyciel mowil ze ma wyjsc 70dB
30 mar 20:34