matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mniej wiecej wiem jak to zrobic ale prosze o pomoc :)
Nataliaa:
Prooszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań: 15x
5
−10x
4
−6x+4 = 0 x
3
−4x+x+6 = 0 x
3
−3x−2 = 0 (x
2
−5x+6)(x+1) = 0 x
3
−9x
2
+15x−7 = 0
29 mar 17:21