napisz równanie symetralnej odcinka KL gdy K=(17,2) L=(5,−6)
paweł: napisz równanie symetralnej odcinka KL gdy K=(17,2) L=(5,−6)
29 mar 17:15
paweł: s=(17+52),(2−62)
s=(11,−2)
a=−6−25−17=−23
29 mar 18:05
paweł: dobrze
29 mar 18:05
paweł: napisze mi to ktoś czy jest dobrze
29 mar 18:07
Jolanta: środeek odcinka dobrze współczynnik kierunkowy prostej na której lezy
| | −1 | |
symetralna ma a1= |
| =−U{3} |
| | | |
teraz wzór symetralnej
29 mar 18:18
paweł: −2=32x+k
−2=32*11+k
29 mar 18:31
Jolanta: | | −3 | |
y= |
| x+b prosta przechodzi przez środek odcinka (11.−2) |
| | 2 | |
−2+16,5=b
14,5=b
29 mar 19:47