matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
matma:
równanie x
3
−3x
2
+x−3 =0 spełniają liczby
29 mar 16:29
asdf:
x
3
− 3x
2
+ x − 3 = 0 x
2
(x − 3)+ 1(x −3) =0 (x
2
+ 1)(x − 3) = 0 A odpowiedź udziel sam
najlepiej napisz to sprawdzę
29 mar 16:30
matma:
liczba 3 ?
29 mar 16:46
asdf:
ta
, bo z pierwszego nawiasu Δ< 0
29 mar 16:52
matma:
dzieki
29 mar 16:54