matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z kazdego z wyrazen wyznacz podana zmienna
Mander:
p=srl+sr
2
; l e=
mv
2
2
+mgh ; m
29 mar 16:12
krystek:
srl=p−s*r
2
p−sr
2
l=
sr
29 mar 16:16
krystek:
m(v
2
+2gh)=2e dalej dasz radę!
29 mar 16:18