sprawdzi ktoś?
maturzystka:

Długośc średnicy podstawy, wysokosci i przekątnej przekroju osiowego walca tworzą ciąg
arytmetyczny o różnicy 2 i sumie 24. Wyznacz objętośc walca i sin kąta jaki przekątna
przekroju osiowego walca tworzy z płaszczyzna jego podstawy.
x, x+2, x+4
x+x+2+x+4=24
3x=18
x= 6
x=6
h= 8
y=10
V= π* 3
2 * 8 = 72π
29 mar 16:06
Aga1: V dobrze, ale , gdzie jest α?
29 mar 16:20
Piotrek: dobrze
29 mar 16:24
Piotrek: alfa jest miedzy podstawą a przekątną
29 mar 16:25
asdf: to zaznaczaj kąty bo za to jest 0 pkt nawet jak zrobisz całe zadanie
29 mar 16:29
maturzystka: oki oki po prostu tu na rysunku nie zaznaczyłam
29 mar 16:31
29 mar 16:34