stożek
maturzystka: Z piasku usypano stożek o wysokości 1,5 m i kącie nachylenia tworzącej do podstawy 250. Ile
waży ten piasek jeżeli jego gęstośc wynosi 1500 kg/m3. Wynik podaj z dokładnością do części
setnych ton.
29 mar 15:47
maturzystka: pomoże ktooś?
29 mar 16:50
maturzystka:
29 mar 17:57
Patryk: masz wyniko to zrobie
29 mar 18:01
maturzystka: własnie nie mam
29 mar 18:13
maturzystka: ?
29 mar 21:16
MQ: r = promień podstawy
α = 25
o
h = 1,5 m
Obliczasz r
Obliczasz objętość stożka V=
13πr
2h
m=V*g
m = masa piasku
g = gęstość piasku = 1500 kg/m
3
29 mar 21:22