matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;;;;
kaśka:
Zad. 1 Przekątna przekroju osiowego walca jest nachylona do podstawy walca pod α , takim ,że tg α=
2
3
.Promien podstawy walca ma długosć 24.Wyznacz pole powierzchni bocznej tego walca .... pomożecie bo nie wiem jak ro rozwiązać ...
29 mar 15:05
asdf:
r = 24
2
tg =
3
2
h
=
3
2r
2
h
=
3
48
96 = 3h h = 32 reszte sam
29 mar 15:13
kaśka:
może juz dam rade dzięki
29 mar 15:33