matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
mala:
dane jest równanie 3x
4
−4 = 0 . Liczba rozwiązan tego równania wynosi
29 mar 15:04
pomagacz:
policzyć
3x
4
= 4
4
x
4
=
3
4
x = ±
4
√
3
29 mar 15:09
firi:
3x
4
−4=(
√
3
x
2
−2)(
√
3
x
2
+2)=... Rozłóż pierwszy czynnik jesze^^
29 mar 15:10