matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Aśś;):
4x−1
=6 czy to bedzie tak:
x−2
4x−1=6(x−2) 4x−1=6x−12 6x−4x=−12+1 2x=11 :2 x=5,5 ?
29 mar 14:54
Alkain:
Tak tylko nie zapominaj o dziedzinie
29 mar 14:57
Aśś;):
czyli D{5,5} ?
29 mar 14:59
asdf:
D = R \ {2} a rozwiązaniem równości
4x − 1
= 6 jest liczba 5,5
x − 6
Jak podstawisz pod x liczbę 5,5 to będzie to równość 6 = 6
29 mar 15:03
Aśś;):
dziękuję
29 mar 15:16
asdf:
29 mar 15:16