matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oh
anka:
rozwiaż równanie x
5
−7x
4
+12x
3
=0
29 mar 14:33
Zajczex:
x
5
− 7x
4
+12x
3
= 0 x
3
(x
2
− 7x + 12) = 0 x
3
(x−3)(x−4) = 0 x=0 v x = 3 v x = 4
29 mar 14:41