matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
anka
anka:
pomocy
rozwiaż równanie −2x
3
−6x
2
+8x=0
29 mar 14:31
konrad:
−x(2x
2
+6x−8)=0 −x(2x
2
−2x+8x−8)=0 −x(2x(x−1)+8(x−1))=0 −x(2x+8)(x−1)=0 x=0 lub x=−4 lub x=1
29 mar 14:34