matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam
olo:
rozwiaż równanie czy pomoże mi ktoś to rozwiązać 4x
5
+x
3
=4x
4
29 mar 14:28
pomagacz:
4x
5
− 4x
4
+ x
3
= 0 x
3
(4x
2
− 4x + 1) = 0 x
3
= 0 i 4x
2
− 4x + 1 = 0
29 mar 14:59