matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
anka:
4: rozwiaż równanie 2x
4
+8x
3
=x
5
29 mar 14:27
pomagacz:
−x
5
+ 2x
4
+ 8x
3
= 0 x
3
(−x
2
+ 2x + 8) = 0 x
3
= 0 i −x
2
+ 2x + 8 = 0
29 mar 15:00