matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Ania:
Pochodna
√
(3−x)
3
29 mar 13:58
Aga1:
3
(
√
(3−x)
3
)
'
=((3−x)
3/2
)
'
=
(3−x)
3/2−1
*(−1)=
2
29 mar 14:04
Ania:
Ha czyli dobrze myślałam
thanks
29 mar 14:08