matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąty w wielościanach
blabla:
Błaagam pomocy
Podstawa prostopadłościanu ma wymiary 3x4,a wysokość wynosi 12. Znajdź: a) miary kątów pomiędzy przekątnymi ścian bocznych a płaszczyzną podstawy
29 mar 13:52
Aga1:
12
12
tgα=
=4, tgβ=
=3 −−−odszukaj w tablicach
3
4
29 mar 14:00