zadanie tekstowe
sara: chodze do piątej klasy na jutro mamy takie zadanie:
Jola zapytana o to ile osób było z nia na obozie rowerowym,odpowiedziała zagadką;
Gdyby było nas trzy razy więcej i jeszcze jedna osoba to nasze rowery miałyby łacznie 80
kół.Aha,i nikt nie jezdził na tandemie(rower na 2 osoby)
ile osób było na tym obozie?
29 mar 12:46
sara: no piszcie
29 mar 13:38
konrad: x − liczba osób
skoro byłoby 80 kół, to znaczy, że byłoby 40 rowerów czy 40 osób
3x+1=40
3x=39
x=13
29 mar 13:40
sara: ale to ma byc z budkami

na przodzie
29 mar 13:42
sara: kondziu
29 mar 13:45
sara: no juz?
29 mar 13:48
sara: ey
29 mar 13:48
sara: halooo
29 mar 13:54
konrad: jakimi budkami
29 mar 14:09