matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy:)
maja:
do basenu, którego podstawą jest prostokąt o wymiarach 5dm x 0,3m wrzucono kamień o objetości 150 cm
3
. o ile mm podniesie się poziom wody w basenie?
29 mar 10:32
Aga1:
5dm=50cm 0,3m=30cm V=150cm
3
50*30*h=150//:1500 h=
29 mar 10:47