matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
bartek :):
proszę pomoc x
3
+2x
2
−2x−4=0 x
4
−4x
3
+3x
2
=0 2x
2
−4x
2
−10x+12=0
29 mar 09:24
krystek:
x
2
(x+2)−2(x+2)=0 i licz dalej b)x
2
(x
2
−4x+3)=0 c?) −2x
2
−10x+12=0
29 mar 09:27