:(:(
ona^^: potrzebuje pomocy w stereometrii ;
ale nie wiem czy mi pomożecie

.
oblicz sinus kąta nachylenia przekątnej sześcianu do podstawy tego sześcianu ...? pomocy
29 mar 09:18
krystek:
29 mar 09:24
Ted:
możesz tak
| a√2 | |
| =ctgα ... ctgα= √2 więc sinα=  ?
|
| a | |
a możesz zacząć od wyznaczenia tej przekątnej (z Pitagorasa)
29 mar 09:27
ona^^: ale ja nie wiem ile mam a i d

: więc jak mogę z pitagorasu
29 mar 14:42
kaśka: pomożecie

!

?
29 mar 20:28
Aga1: | | a | |
sinα= |
| , d wylicz z twierdzenia Pitagorasa (na literkach zapisanych na rysunku)) |
| | d | |
29 mar 20:34