matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartosci parametrow a i b oba wielomiany sa rowne
Lekarzyk:
u(x)=8x
3
−a w(x)=(b+2)x
3
+1
28 mar 23:50
Lekarzyk:
juz nie wazne
28 mar 23:59
asp:
nie powinno byc 8=b+2 => b = 6
29 mar 00:12