Rachunek
maja: Pomocy
Rzucamy trzy razy monetą .Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń:
a)A−na pierwszej monecie wypadła reszka
b)B−wypadły co najmniej dwie reszki
c)C−wypadły co najwyżej dwie reszki
d)D−na drugiej monecie wypadła ósemka
28 mar 22:27
Eta:
d) jak przy rzucie monetą może wypaść ósemka ?
28 mar 22:30
maja: Przykład D wiem że jest to zdarzenie nie możliwe tylko nie rozumiem przykładów a,b,c
28 mar 22:32
Mila: Wypisz wszystkie zdarzenia elementarne jest ich tylko 8.
28 mar 22:36
Mila:

Ω={(OOO),(OOR)....
28 mar 22:41
maja: wypisałam zdarzenia (o,o,o),(o,o,r),(o,r,r),(o,r,o),(r,o,o),(r,o,r),(r,r,o),(r,r,r) i co dalej
mam zrobić?
28 mar 22:42
Mila: A={{r,o,o),(r,o,r),(r,r,o),(r,r,r)} na pierwszej monecie wypadła reszka − 4 zdarzenia
B={(o,r,r),(r,o,r),(r,r,o),(r,r,r)} wypadły co najmniej 2 reszki −4 zdarzenia
C={(o,o,o),(o,o,r),(o,r,r),(o,r,o),(r,o,o),(r,o,r),(r,r,o)} wypadły co najwyżej 2 reszki, czyli
1, lub 2 lub nie wypadła ani jedna,
oblicz dalej sama
28 mar 22:50
maja: Dziękuje za pomoc bardzo mi pomogłaś/eś
28 mar 22:52
Mila: Pomogłam.
28 mar 22:56