matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
anka:
rozłoż wielomian w na czynniki w(x)=x
3
−2x
2
−2x+4
28 mar 21:53
Przewiduje pokój:
x
3
− 2x
2
− 2x + 4 = x
2
(x−2) − 2(x−2) = (x−
√
2
)(x+
√
2
)(x−2)
28 mar 21:54