witam
olo: 
rozwiąż równanie 20x
6+x
5=x
4
28 mar 21:49
Jolanta: x4(x2+x−1)=0
x=0 x2−x−1=0
Δ=.....
28 mar 21:51
byskaar: przenieś i wyłącz x
4 przed nawias
28 mar 21:51
Przewiduje pokój: Jolu zgubiłaś 20
28 mar 21:54
Eta:
@Jolanty
x4(20x2+x−1)=0
x=0 −−− pierwiastek czterokrotny
i 20x2+x−1=0 Δ= 81 √Δ= 9
x=......... v x= ...........
28 mar 21:54
Jolanta: Faktycznie
28 mar 21:54
anka: proszę o całe rozwiązanie bo niewiem jak to zrobić zgóry dzięki
28 mar 21:55
krystek:
x4(20x2+x−1)=0
28 mar 21:55
olaa: 20x6+x5=x4
4 lis 12:29