matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Marta:
Prosta o równaniu y=−4x−4 jest styczna do paraboli o równaniu y=x
2
w punkcie, którego pierwsza współrzedna jest równa?
28 mar 21:44
Basia:
f(x) = x
2
f'(x) = 2x 2x = −4
x = −2
28 mar 23:02
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/136544.html
28 mar 23:05