ciagu
Ana: w ciagu arytmetycznym a3=4 a6=8 wobec tego różnica tego ciągu jest równa?
28 mar 21:15
Jolanta: a6=a3+3r podstaw
28 mar 21:17
Ana: 4?
28 mar 21:35
Jolanta: 8=4+3r
4=3r
r=
28 mar 21:37
Ana: 2
28 mar 21:58
28 mar 21:59
Ana: nie rozumiem, mozna od początku to zadanie tak jak powinno być ?
co to jest n? nie rozumiem co pod co się podstawia , a wzór który jest na stronie niestety mi
tego nie wyjasnia..
28 mar 22:13
28 mar 22:14
28 mar 22:16
Ana: dziękujeee bardzo! ale chyba będę musiała przeanalizować to jeszcze raz z moim nauczycielem,
bo jak mi sie nie wytlumaczy, to niestety nie zrozumiem
28 mar 22:38