matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania.
Marta:
Rozwiąż równania:
x
2
+8x−2
x
x+1
a)
+
=
x
2
+2x−8
x+4
x−2
2
5
2
b)
+
=
x
2
−3x+2
x
2
−4
x
2
−4x+4
3
1
2
c)
−
=
x
3
+8
x
2
−4
x
2
−2x+4
1
1
1
d)
−
=
x
2
−x−2
x
2
−4x+4
x
2
+3x+2
28 mar 21:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
28 mar 21:01
Marta:
Proszę pomóżcie. Ja pomogę jak coś w Polskim, ale nie w tym. To dla mnie czarna magia... Kurde jak tego nie będę miała to będę zagrożona
28 mar 21:26