Pole równoległoboku
Jolanta: Proszę o pomoc.Oblicz pole równoległoboku ABCD .Bok AD=√5 a wysokośc poprowadzona z
wierzchołka B na bok CD dzieli go na dwie równe części
28 mar 20:58
Jolanta: jest jakis sposób na to zadanie?
28 mar 21:32
Eta:

P(ABCD)=|AB|*DE|= 2*2=4
28 mar 21:38
Jolanta: Eto wiem ,ze wszystko pasuje ,dopiero zaczęłam powtarzac planimetrie i cieżko mi idzie.Możesz
napisac jak na to wpaśc ,ze trzeba tak zrobic ?
28 mar 21:45
Eta:
|AD|
2= 2
2+1
2 ⇒ |AD|=
√5 innej opcji nie ma
28 mar 21:51
Jolanta: 
Dziekuje ci bardzo
28 mar 21:53
Eta:
Na zdrowie
28 mar 21:55