matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Ollaaaa:
Wiadomo,ze log
5
11=a, wykaz,ze log
(
121) 5p(5)=3/4a
28 mar 20:36
ZKS:
3
1
3
log
121
5
√
5
= log
11
2
5
3
/
2
=
*
* log
11
5 =
=
2
2
4log
5
11
3
=
4a
28 mar 20:41