log
baklazan: funkcja logarytmiczna : funkcja f jest określona wzorem f(x)=log3 (x−2)−1 a) wyznacz dziedzinę
i miejsce zerowe funkcji. b) narysuj wykres funkcji y=I f(x) I i rozwiąż graficznie nierówność
I f(x) I > 1.
28 mar 20:02
baklazan: ktos pomoze ? pisze mature roz. za miesac i nie umiem tak banalnego zadania zrobic...
28 mar 20:16
krystek: y=log3(x−2)−1 dziedzina to x−2>0 x>2
m zerowe log3(x−2)−1=0 ⇒ log3(x−1)=log33 ⇒ x−1=3 ⇒x=4
28 mar 20:21
krystek: kreślisz log3x przesuwasz o wektor[2,−1] i ujemne wartości odbijasz sym wzgl. osi OX
28 mar 20:22
baklazan: dzieki wilekie
28 mar 20:23