matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze nie istnieje kat ostry
wera:
wykaz ze nie istnieje kat ostry α taki, ze sinα=5/13 i tg=5/12
28 mar 19:59
M:
9 lut 15:06
Ponury Żniwiarz :
5
sinα=
13
12
cosα=
√
1−sin
2
α
=
√
144
169
=
13
sinα
tgα=
cosα
5
13
5
tgα=
*
=
czyli istniej istnieje
13
12
12
9 lut 15:57
Jasiek:
5
sinα=
13
5
tgα=
12
9 lut 19:02