matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ewelina:
Oblicz pierwszy wyraz ciagu geometrycznego w ktorym a2=3 i a3=1/3
28 mar 19:56
M:
9 lut 15:06
Ponury Żniwiarz :
a
3
q=
a
2
1
3
1
1
1
q=
=
*
=
3
3
3
9
a
2
=a
1
*q
1
3=a
1
*
9
3
a
1
=
=27
1
9
9 lut 15:34