oblicz
ewelina: podstawy trapezu prostokatnego maja dlugosc 5 i 9 oraz tanges kata ostrego jest rowny 4pirerw3
porzez3 oblicz pole trapezu
28 mar 19:13
Ted:
...włącz myślenie −
28 mar 19:22
ewelina: nie potrafie
28 mar 19:23
Ted:

będzie łatwiej −
28 mar 19:25
ewelina: jestep tepa z maty
28 mar 19:26
Ted:
długości podstaw msz dane
wysokość policzysz wykorzystując róznicę gługości podstaw i tgα
mając podstawy trapezu i wysokość ... podstawiasz do wzoru ...−
28 mar 19:28
ewelina: latwo napisac
28 mar 19:29
ewelina: mozesz to rozwiazac?
28 mar 19:30
Ted:
| h | | 4√3 | | 16√3 | |
| =tgα ... h=4tgα=4 |
| = |
|
|
| 4 | | 3 | | 3 | |
28 mar 19:39
ewelina: i to juz
28 mar 19:40
ewelina:
28 mar 19:50