matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
ewaa:
Liczba a=3 log
5
2 + log
5
7 jest równa log
5
(2
3
*7). Dlaczego?
28 mar 19:00
inga:
8 wrz 15:20
Basia:
bo 1. n*log
a
b = log
a
b
n
2. log
a
b + log
a
c = log
a
(b*c) te prawa powinny być omówione i
udowodnione
na lekcji były ?
8 wrz 15:24